Jezdíte do zahraničí? Využíváte možnost vratky DPH?

Pro naše klienty jsme ve spolupráci s naším partnerem, sdružením ČESMAD BOHEMIA, přichystali nejsnadnější způsob, jak si nechat vrátit DPH ze zahraničí. Snadno, rychle a bez zbytečné administrativní zátěže.

Refundace daně ze zahraničí v dopravě

Jestliže nakupujete PHM v zahraničí, v zemích EU, zajistíme Vám vrácení DPH z účtenek či faktur za nákup PHM či dalších nákladů, jako je například mýto a podobné náklady spojené s dopravou v zahraničí.


Financování vratek DPH ze zahraničí:

  • Rychle – výplata je možná do týdne od dodání dokladů

  • Za bezkonkurenční cenu – cena za tuto službu patří mezi nejnižší na trhu

  • S minimem administrativy – šetříme váš čas

  • Bezpečně – spolupráce s ČESMADem je záruka bezpečnosti 

  • Odborně – podpora ze strany našeho partnera je profesionální a maximálně flexibilní

Jak proces vrácení DPH ze zahraničí funguje?

V prvotní fázi je nutný kontakt, při kterém vám budou vysvětleny veškeré podrobnosti. Následuje podpis smlouvy s naším partnerem.

Naše idea byla co nejméně náročná administrativa a elektronické zasílání potřebných dokumentů. To vše je u našeho partnera ČESMAD samozřejmostí.

Po obdržení dokumentů proběhne zpracování. Po jeho dokončení a schválení nároku na vrácení DPH (schvaluje zahraniční správce daně) je možné vyžádat si zpět originální dokumenty, pokud byly dodány poštou. 

Kdy je možné o navrácení DPH požádat?

Žádosti je možné podávat kvartálně pokud nárokovaná částka dosáhne zákonem vyžadovaného minima 400 euro, anebo ročně, v takovém případě roční doporučené minimum činí 100 Euro. Žádosti je vždy nutné předložit nejpozději do konce září následujícího kalendářního roku. Pro doklady za rok 2022 je tedy poslední možný termín podání žádosti 30. září 2023. Doporučujeme však nenechávat vše na poslední chvíli a doklady uplatnit co nejdříve.

Jak je to s poplatky za službu?

Máte-li z roku 2022 faktury (např. z tankovacích karet), cena za službu je 4 % z hodnoty refundace. Pokud máte „pouze“ účtenky, je cena za službu 9 % z hodnoty refundace.

Kdy můžete očekávat peníze z refundací?

Doba čekání na výplatu je 2 až 5 měsíců, v závislosti na zemi, kde se o refundaci žádá. Každá země má vlastní pravidla a vyřízení trvá různě dlouho…

Chápeme, že v dnešní době je to poměrně dlouhá doba. Proto je zde výplaty do jednoho týdne. V takovém případě se aplikuje finanční příplatek ve výši 2 % z nárokované částky.

S Trans Factoringem vyřešíte nejen proplácení vašich faktur v dopravě, ale i vrácení DPH ze zahraničí. A to bez zbytečného papírování, rychle, snadno, bezpečně a levně.

Next
Next

Trans Factoring a systém odkupování faktur