Evropa vs USA – vzhled tahačů

Napadlo vás někdy, proč jsou evropské tahače ploché a americké mají majestátní „čumák“? A proč ty americké u nás prakticky nepotkáte?

Klíčové jsou podmínky

V zámoří jsou jiné povahy dálnic. Můžete jet hodiny a prakticky nebudete zatáčet. U nás jsou dálnice o dost klikatější. A tomu jsou přizpůsobeny vzhledy tahačů. Naše hranaté kostky jsou obratnější a mohou tak obratněji brázdit po dálnicích našeho starého kontinentu.

Make it stand out

Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.

Předpisy jako další důvod

Předpisy stanovují maximální povolenou délku soupravy. Souprava tažená americkým truckem by byla dost delší, a předpisy by tak porušovala. O normách EURO, ekologických předpisech a o emisích se nemá cenu zmiňovat – ani sem by se většina trucků nevešla.

Jsou v něčem zámořské tahače lepší?

Jsou méně obratné, jsou dlouhé a nesplňují EU normy. Mají tedy nějaké výhody? Určitě a není jich málo. Jsou rozhodně bezpečnější, a to díky svému pověstnému čumáku. Mohutný motor uložený před kabinou je z hlediska bezpečnosti nejlepší deformační zóna.
U motoru ještě zůstaneme. Díky konstrukci je mnohem jednodušší se k němu dostat.
Další výhoda motoru vpředu je více místa pro řidiče. Zatímco v našich kostičkách je zázemí jen pro „lůžko a zavadlo“, tak v zámořských tahačích si řidiči užívají mnohem více místa.

Zde se můžete přesvědčit sami:

Previous
Previous

Spolupráce s Trans Factoringem

Next
Next

Kniha jízd na pár kliknutí